TCP/IP en Kerio

TCP/IP Basis

TCP/IP Basis

Klik hier om de informatie over deze training te downloaden.
...Transmission Control Protocol / Internet Protocol

Doelstelling

Doelstelling van TCP/IP is het leren van de grondbeginselen van deze voor internet zo belangrijke protocollen. U raakt bekend met de belangrijkste aspecten van TCP/IP zodat het toepassen ervan begrijpelijker wordt.

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor hen die een netwerk of de internettoegang gaan configureren. Ook systeembeheerders die meer willen weten over TCP/IP zullen veel aan deze cursus hebben.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Lesstof

 • netwerk concepten
 • het Internet Protocol (IP)
 • (speciale en vrije) IP adressen
 • Ethernet vs. PPP (Proxy ARP)
 • subnetting
 • ARP
 • dynamische IP adressen
 • gateways, IP routering (tabel)
 • CIDR
 • configureren en troubleshooting van (TCP/) IP
 • PPP (PLIP) en DNS

Cursusmateriaal

Het Handboek voor Internet- & Intranet-technologieDe cursus wordt gegeven aan de hand van PowerPoint slides en levensechte voorbeelden en demonstraties. Daarnaast ontvangt elke deelnemer aan een open rooster training een exemplaar van het prachtige boek  “Understanding TCP/IP - A clear and comprehensive guide to TCP/IP protocols” van uitgeverij Packt Publishing, 462 blz., met daarin veel informatie over TCP/IP ter waarde van € 35,90.

Deelnamecertificaat

U ontvangt na afloop van de cursus een certificaat van Internet Opleidingscentrum, waarop staat vermeld dat u de cursus "TCP/IP" heeft gevolgd.

Tijdsduur

Deze cursus duurt een dag, van 9.30 - ca. 16.30 uur. Tussen 12.30 - 13.15 uur geniet u van een lunch die u bij aanvang van de training zelf heeft mogen samenstellen. Koffie, thee en frisdrank zijn uiteraard de gehele dag beschikbaar.

Kosten

De cursus kost EUR 495,00 per persoon, excl. BTW. Inclusief handouts, TCP/IP boek, deelnamecertificaat, lunch en consumpties.

Deze training kunnen wij ook als bedrijfstraining bij u op locatie verzorgen. Bel ons voor de mogelijkheden of een prijsopgave hiervoor.

Cursusdata

TCP/IP Basis - 1 dag
2024 juni
juli
augustus
september
oktober
november
( Voldoende plaats Voldoende plaats, Bijna Vol Bijna Vol, Vol Vol, Vol Last Minute )
(Klik op de gewenste datum)

Indien u 3 of meer deelnemers heeft voor deze cursus maar hierboven geen geschikte datum kunt vinden, kunnen we in veel gevallen voor u een extra datum inplannen. Neem in dat geval even contact met ons op.

Vervolgtrainingen

Inschrijven

Bij interesse in deze bedrijfstraining kunt u ons bereiken via e-mail op info@imatica.nl of via 088-8800700. Wij zullen uw wensen vervolgens verwerken in een passend voorstel. De TCP/IP docent zal u voor de training ook nog bellen voor een korte intakegesprek.
 

Contact