PHP/ASP/xHTML/CSS

PHP Basis

PHP Programmeren

Klik hier om de informatie over deze training te downloaden.
...dynamische webpagina's programmeren

Doelstelling

PHP (PHP Hypertext Preprocessor) is een open source scripting technologie waarmee u scripts kunt opnemen in webpagina's. Deze scripts worden bij het aanvragen van een pagina eerst op de webserver verwerkt voordat het resultaat naar de gebruiker wordt gezonden. Zo kunt u eenvoudig interactieve en dynamische webpagina's maken die worden opgebouwd uit een database. Het doel van deze cursus is u op een snelle manier te leren hoe u met PHP een MySQL database via internet of intranet kunt gebruiken en/of onderhouden.

Doelgroep

Voor hen die PHP voor een eigen website of websites van klanten willen gebruiken. Het manipuleren van databases met PHP in bestaande en nieuwe websites vormt de kern van deze tweedaagse training.

Voorkennis

Ervaring met en kennis van PHP is niet nodig. Kennis van HTML op het niveau van IPHT2 - HTML Programmeren 2 is echter vereist.

Lesstof

Dag 1:

Na een uitgebreide introductie in webtechnologie in het algemeen en in Server-side scripting in het bijzonder leert u de basis programmeerbeginselen met PHP. U leert hoe u HTML en PHP kunt combineren om dynamische pagina's te maken. U leert hoe u gebruikersinvoer uit formulieren kunt verwerken.
Puntsgewijs:
  • Introductie in webtechnologie en Server-side scripting
  • Combineren van HTML en PHP
  • Gebruikersinvoer uit formulieren verwerken

Dag 2:

U leert eerst de basisbeginselen van relationele databases en SQL. U leert hoe u een koppeling met een MySQL database kunt maken om in de database opgeslagen informatie toonbaar te maken in uw website. U leert hoe u nieuwe invoer kunt opslaan en bestaande informatie kunt bijwerken. U doet dit met behulp van database opdrachten (SQL query's). Uiteindelijk bouwt u met de geleerde technieken een kleine, maar volledig functionele applicatie.
Puntsgewijs:
  • Introductie in relationele databases en SQL
  • Koppeling met MySQL database maken
  • Data uit database tonen in webpagina's
  • Data in database invoeren, bijwerken en verwijderen
  • Kleine applicatie bouwen

Extra hoofdstuk indien er tijd over is:

  • Modulair programmeren

Cursusmateriaal

De cursus wordt gegeven aan de hand van een zelf ontwikkelde lesmap. Deze lesmap bevat vele oefeningen en uitwerkingen van verschillend niveau.

Deelnamecertificaat

U ontvangt na afloop van de cursus een certificaat van Imatica Opleidingscentrum, waarop staat vermeld dat u aan de training "PHP Programmeren" heeft deelgenomen.

Tijdsduur

Deze cursus duurt twee dagen, van 9.30 - ca. 16.30 uur. Tussen 12.00 - 12.45 uur is er een lunch. Koffie, thee en frisdrank zijn de gehele dag beschikbaar.

Kosten

De cursus kost EUR 895,00 per persoon, excl. BTW. Inclusief lesmap, deelnamecertificaat, lunches en consumpties.

Cursusdata

PHP Programmeren - 2 dagen
2024 juni
juli
augustus
september
oktober
november
( Voldoende plaats Voldoende plaats, Bijna Vol Bijna Vol, Vol Vol, Vol Last Minute )
(Klik op de gewenste datum)

Let op: Getoond wordt steeds de 1e dag van 2 aaneengesloten werkdagen, tenzij hieronder bij Inschrijven anders staat aangegeven!

Indien u 3 of meer deelnemers heeft voor deze cursus maar hierboven geen geschikte datum kunt vinden, kunnen we in veel gevallen voor u een extra datum inplannen. Neem in dat geval even contact met ons op.

Vervolgtrainingen

Inschrijven

U kunt zich inschrijven voor deze cursus door het online inschrijfformulier in te vullen. Tevens kunt u ons vragen stellen per E-mail op info@imatica.nl. Natuurlijk kunt u zich ook schriftelijk opgeven. U kunt hiervoor gebruik maken van het inschrijfformulier (PDF), welke wij u graag op verzoek toesturen of faxen.
Bel ons: 088 - 88 00 700.
 

Contact